torsdag 30 oktober 2014

Drottning Silvia delade ut World Children's Prize 2014


Drottning Silvia delade i onsdags ut priset World's Children's Prize på Gripsholms slott. Priset delas ut till personer eller organisationer som kämpar för barns rättigheter. Även Sveriges statsminister, Stefan Löfven, fanns på plats för prisceremonin.

Priset till årets barnrättshjälte gick till Malala Yousafzai för hennes kamp för flickors rättigheter i Pakistan. Hon har även tilldelats Nobels fredspris i år.

Hederspristagare blev John Wood från USA som kämpat för barns rätt till utbildning och Indira Ranamagar från Nepal som kämpar för fångars barn i hemlandet.




Foto: Sofia Marcetic/World's Children's Prize

Spaniens kungapar höll galamiddag för Chiles president


På onsdagskvällen höll Kung Felipe och Drottning Letizia en galamiddag på slottet för Chiles president som är i Spanien på statsbesök.

onsdag 29 oktober 2014

Kung Felipe och Drottning Letizia mötte Chiles president


Kung Felipe och Drottning Letizia tog emot Chiles president, Michelle Bachelet, som är på officiellt besök i Spanien. Under onsdagen hölls det en lunch på Zarzuela Palatset i Madrid.





tisdag 28 oktober 2014

Kung Philippe och Drottning Mathilde mindes Första Världskriget


Kung Philippe och Drottning Mathilde deltog under tisdagen vid en minnesceremoni över Första Världskriget som bröt ut för 100 år sedan. Ceremonin hölls i belgiska Nieuwpoort och bland deltagarna fanns även Prinsessan Beatrix av Nederländerna, Storhertig Henri av Luxemburg, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Prinsesan Lalla Meryem av Marocco.







måndag 27 oktober 2014

Drottning Letizia på konstutställning i Wien


Drottning Letizia besökte under måndagen Wien där hon såg konstutställningen 'Velazquez' tillsammans med Österrikes president Heinz Fischer och hans fru Margit. Utställningen visar tavlor av den spanske barockmålaren Diego Velazquez som levde och verkade på 1600-talet.






söndag 26 oktober 2014

Prinsessan Madeleines önskar glad höst med söt bild på Prinsessan Leonore

Foto: Prinsessan Madeleine/Facebook

"Söta pumpor!" Prinsessan Madeleine har delat med sig av en söt höstbild på Prinsessan Leonore inför Halloweenhelgen. På söndagskvällen lade Prinsessan Madeleine ut bilden på sin Facebooksida med hälsningen "Sweet Pumkins!". På bilden sitter lilla Leonore på en halmbal jämte en orange pumpa. Precis som kusinen, Prinsessan Estelle, har Prinsessan Leonore en liten rosett fäst i sitt babyhår.

lördag 25 oktober 2014

Kung Felipe och Drottning Letizia på Prince of Asturias Awards 2014


Kung Felipe och Drottning Letizia närvarade vid prisutdelningen av Prince of Asturias Awards som hölls på Campoamor Theater i den spanska staden Oviedo under fredagen. De anlände tillsammans med drottning Sofia som också deltog vid prisceremonin. Det årliga priset delas ut flera kategorier, bland annat litteratur, vetenskap, konst, sport och teknik.

















fredag 24 oktober 2014

Hertiginnan Catherine på Action on Addictions Höstgala


På torsdagskvällen var det dags igen för Hertiginnan Catherine att ge sig ut på uppdrag. I en svart klänning från det brittiska märket Temperley London, anlände hon till Action on Addictions höstgala som hölls på L'Anima. Hertiginnan Catherine är beskyddare för organisationen Action on Addiction som nu höll en välgörenhetsgala.









torsdag 23 oktober 2014

Kungaparet bjöd på Riksdagssupé och konsert på slottet


På onsdagskvällen höll kungaparet en supé för riksdagens ledamöter. Den traditionsenliga riksdagssupén hålls på slottet efter varje riksdagsval. Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl Philip fanns också på plats för att hälsa de 460 gästerna välkomna i Serafimersalen. Kvällen bjöd på en konsert i Rikssalen med efterföljande supé som serverades i Festvåningen.





Foto: kungahuset.se

Nu är bröllopsdatum bestämt för Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist


Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har valt att gifta sig i Stockholm. Under torsdagen gick hovet ut med datum och plats för deras vigsel. Lördagen den 13 juni 2015 kommer bröllopet att stå och platsen de valt är Slottskyrkan på kungliga slottet i Stockholm.

I ett pressmeddelande säger Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist:
"Vi ser fram emot ett sommarbröllop i mitten av juni då Sverige är väldigt vackert. Det är en stor dag för oss och vi är väldigt glada".


Foto: Kungahuset.se

onsdag 22 oktober 2014

Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit i Jordanien


Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit är på besök i Jordanien. Igår anlände de till huvudstaden Amman. De har sedan besökt flyktingläger i Jordanien där de fått se hur hjälporganisationer arbetar och har även fått möta familjer som har flytt från grannlandet Syrien. Kronprinsparet har även träffat Jordaniens Kung Abdullah för ett samtal i det kungliga palatset.

Kronprinsparet har sällskap under besöket av Norges utrikesminister och Norges ambassadör i Jordanien. Vid en presskonferens på onsdagen meddelade Kronprins Haakon att Norge kommer att öka sitt bidrag till flyktingarna i Jordanien från 50 miljoner till 100 miljoner. "Vi vill dubbla hjälpen i Jordanien från 50 miljoner norska kronor till 100 miljoner, och Norge känner även ett stort ansvar för bördan på Syriens grannländer på grund av konflikten."


















Kronprinsessan Victoria och Kung Carl Gustaf tillsammans på jubileumsfirande


Kronprinsessan Victoria deltog tillsammans med Kung Carl Gustaf vid Stockholm Environmental Institutes 25-årsjubileum som hölls idag på Norra Latin i Stockholm. SEI är ett internationellt forskningsinstitut som arbetar med miljöforskning.







tisdag 21 oktober 2014

Hertiginnan Catherine på utdelningen av Wildlife Photographer of The Year


Hertiginnan Catherine anlände på tisdagskvällen till Natural History Museum i London för att närvara vid prisutdelningen av årets bästa djurfotograf, Wildlife Photographer of The Year 2014.
Det blev dagens andra uppdrag för Catherine, som på förmiddagen deltog vid mottagningen av Singapores presidentpar.

Hertiginnan Catherine var för kvällen klädd i en ljusblå omlottklänning från Jenny Packham.






















Hertiginnan Catherine är glad att vara tillbaka på jobbet igen


Nu är Hertiginnan Catherine tillbaka på jobbet igen. Under tisdagen tog hon emot Singapores presidentpar som anlände till London för ett statsbesök. Prins William och Catherine drack te med President Tony Tan Keng Yam och hans fru Mary på Royal Garden Hotel som ligger nära hertigparets bostad i Kensington Palace. Hertiginnan Catherine var glad att vara igång igen. "Jag har sett fram emot att få komma hemifrån, helt klart", sa hon i en kommentar.

Efter testunden på hotellet åkte de två paren till en officiell välkomstceremoni där även Drottning Elizabeth och Prins Philip deltog. Prins William närvarade sedan tillsammans med sin farföräldrar vid en gemensam lunch på slottet och ett besök på konstmuseet Picture Gallery där man tittade på The Royal Collection. Hertiginnan Catherine hade då återvänt hem igen.


















måndag 20 oktober 2014

Kung Felipe och Drottning Letizia firade tidningen El Mundos 25-årsjubileum


Kung Felipe och Drottning Letizia närvarade på måndagskvällen då en av Spaniens största dagstidningar, 'El Mundo', firade 25-årsjubileum på Westin Palace Hotel i Madrid.



Hertiginnan Catherine och Prins William bekräftar att andra barnet kommer i april- Imorgon syns Catherine på uppdrag igen


Prins William och Hertiginnan Catherine blir föräldrar för andra gången i april, meddelade det brittiska hovet idag. I ett pressmeddelande skriver de:
"Deras kungliga högheter Hertigen  och Hertiginnan av Cambridge är glada att bekräfta att de väntar barn i april 2015. "
"Hertiginnan av Cambridge är fortfarande påverkad av Hyperemisis Gravidarum, men hennes tillstånd förbättras stadigt."

Imorgon kommer Hertiginnan Catherine att delta i officiella uppdrag för första gången sedan graviditeten blev känd. Hennes illamående är nu bättre och hon kommer att delta tillsammans med Prins William och Drottning Elizabeth då Singapores president och hans fru anländer till London för ett statsbesök under tisdagen.

Under tisdagskvällen kommer Catherine även att närvara vid prisutdelningen för årets djurlivsfotograf "Wildlife Photographer of The Year 2014" som hålls på Natural History Museum i London.




söndag 19 oktober 2014

Prins Harry på The 100WHF London Gala till förmån för WellChild


Prins Harry deltog i torsdags vid en välgörenhetsmiddag som anordnades av organisationen "100 Women in Hedge Funds" till förmån för WellChild. Prins Harry är beskyddare för WellChild som hjälper svårt sjuka barn. Torsdagskvällens galamiddag hölls på Royal Hospital Chelsea i London.





lördag 18 oktober 2014

Prins Carl Philip hyllas för sin medverkan i Hellenius hörna

Foto:kungahuset.se

Prins Carl Philip har får mycket uppmärksamhet för sitt deltagande i säsongspremiären av 'Hellenius hörna'. Efter fredagskvällens program hyllas han nu på sociala medier för sin ödmjukhet och charm.

Prins Carl Philip berättade om sin kamp mot dyslexin och hur det kan påverka både läsning, tal och skrift. Han berättade även om hur jobbigt det var när han blandade ihop siffrorna på Idrottsgalan 2013 och därefter blev uthängd i media som okunnig och dum. Hans första tanke var att aldrig mer utsätta sig för samma sak, men året efter tog han revansch på samma gala och kända att han visade att det går att ställa sig upp och bli bättre.

Under programmet pratade Prins Carl Philip även om sin blivande fru, Sofia Hellqvist och hur det gick till när de träffades första gången på en lunchrestaurang tillsammans med vänner. "Hon är finast på jorden i mina ögon", säger han om fästmön. "Hon är ödmjuk, har fötterna på jorden, är klok, intelligent och driven. Jag är lyckligast i hela världen.". Att Sofia har blivit så utsatt i media, nästintill mobbad, gör honom arg. Datum för bröllopet är bestämt. "Det är ett datum som vi båda känner väldigt mycket för". Vilket datum det är vill han inte avslöja riktigt än.

Se programmet här: TV4 Play

Foto:kungahuset.se









fredag 17 oktober 2014

Kung Philippe och Drottning Mathilde på höstkonsert


Kung Philippe och Drottning Mathilde närvarade vid en höstkonsert som hölls under onsdagen på kungliga slottet i Bryssel. Även Prins Laurent och hans maka, Prinsessan Claire, fanns på plats.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...