lördag 14 september 2013

Utställning om Kung Carl Gustafs 40 år på tronen invigd


Hela kungafamiljen deltog när utställningen 40 år på tronen - 40 år för Sverige invigdes fredagen den 13 september. Utställningen hålls i Rikssalen på Kungliga slottet i Stockholm och visar Kung Carl Gustafs 40 år som statschef. Kungens systrar Prinsessan Christina och Prinsessan Désirée fanns också på plats för invigningen av utställningen och Prinsessan Christina höll ett fint invigningstal till sin yngre bror.

Prinsessan Christina är den som har följt sin bror Kung Carl Gustaf under hela hans regeringstid. Då han blev utnämnd till kung av Sverige den 15 september 1973, fanns hon med i Helsingborg där den äldre kung Gustav VI Adolf just avlidit.

I sitt invigningstal berättade Prinsessan Christina om att hon på nära håll följt sin brors arbete som kung under alla år och ibland fungerat som bollplank, supporter och rådgivare.

Det som inte framkommer i utställningen är allt det arbete som ligger bakom alla de framträdanden som Kungen gjort under åren, uttryckte Prinsessan Christina i sitt tal. Hon berömde honom för hans hängivenhet i sitt yrke och avslutade sitt tal med att säga att både hon och hennes tre systrar beundrar sin bror för allt som han har gjort under sin regeringstid.


Se och hör Prinsessan Christinas tal här: Vimeo/Kungahuset

Fler bilder-Zimbio
APA-PictureDesk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...