söndag 19 maj 2013

Lysning för Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i Slottskyrkan


Under söndagen hölls lysningsgudstjänsten för Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i Slottskyrkan. Prinsessan Madeleine var för dagen klädd i en turkosblå, knälång klänning i siden designad av Pär Engsheden. Detta är även designern som skapade Kronprinsessan Victorias klänningar vid hennes bröllop, både den mörkblå förlovningsklänningen, den ljusblå lysningsklänningen och slutligen den vackra bröllopsklänningen. Chris O'Neill var klädd i en mörk kostym, vit skjorta och blå slips och hade inför denna dag rakat av sig skägget.

Klockan 11.00 började gudstjänsten och på plats fanns familjen, släkt och vänner till paret. Drottning Silvia var klädd i en ljusgrön dräkt och hatt, medan Kronprinsessan Victoria hade valt en ljusrosa klänning. Chris O'Neills mamma Eva O'Neill fanns på plats och gick in i kyrkan tillsammans med Prins Carl Philip. Även en av Chris O'Neills fem systrar, Tatjana D'Abo, fanns på plats och bar en mönstrad klänning och stor hatt. Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist var klädd i en vit- och blåmönstrad klänning och hade sällskap in i kyrkan av kungabarnens kusin Patrick Sommerlath, hans fru Maline och deras tre barn. Kungens syster Prinsessan Christina syntes inte till, men hennes man Tord Magnusson och sonen Victor fanns på plats.
Bland Prinsessan Madeleines vänner syntes bland annat bästa kompisen Louise Gottlieb och Prins Carl Philips ex-flickvän Emma Pernald.

Efter lysningsgudstjänsten hölls det en privat lunch i Prinsessan Sibyllas våning som följdes av en mottagning på slottet. Riksdagens talman Per Westerberg och statsminister Fredrik Reinfeldt lämnade över riksdagen och regeringens gåva som bestod av fyra ljusstakar.
Lördagen den 8 juni är det dags för bröllopet i Slottskyrkan.

Se bilder från lysningen här- Lehtikuva.fi
Bilder från mottagningen- Lehtikuva.fi
Bilder från mottagningen- APA PictureDesk
Fler bilder- ANP Foto
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...