tisdag 25 december 2012

Kung Carl Gustafs jultal 2012

Foto: kungahuset.se
Kung Carl Gustaf höll sitt årliga jultal i radio under juldagens eftermiddag. Ikväll klockan 19.45 sänds det i tv på svt1. Kungens jultal 2012 är inspelat i Prinsessan Sibyllas våning på Kungliga slottet i Stockholm.

Årets tal handlade om miljön, världsekonomin och Sveriges goda möjligheter att stå starkt i oroliga tider. Han berättade om sitt besök i Gällivare och Kiruna under året där gruvnäringen är stark. Kungens och Drottningens besök i Sydkorea tidigare i år visade att svenska företag är väl sedda i världen, sa han i sitt tal.
Han passade på att tacka för alla lyckönskningar i samband med Prinsessan Estelles födelse och berättade att det var en stor händelse för hela familjen. "Att Sverige med sådan kärlek tog emot sin nya prinsessa värmde oss alla."

Han avslutade sitt tal med att blicka fram emot 2013 då han gläder sig särskilt åt Prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills kommande bröllop. 2013 är även jubileumsår för Kungen då han suttit 40 år på tronen. Kungen och Drottningen kommer då att besöka alla Sveriges län med start i Kalmar i början av mars.
"Och vi hoppas under dessa besök få möta så många som möjligt av er alla, runt om i Sverige, som betytt så mycket för oss under åren", avslutade han sitt tal innan han önskade alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Läs talet och lyssna på det här: sverigesradio.se
Se kungens jultal här- SVT Play 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...