måndag 24 december 2012

Brittiska kungafamiljen firar jul på Sandringham- Förkyld Drottning Elizabeth missade julgudstjänst

The Daily Telegraph 24 december 2012.

Den brittiska kungafamiljen har som tradition att fira julen tillsammans på Sandringham, familjens privata slott i Norfolk i östra England. Drottning Elizabeth bjuder in sina barn, barnbarn och syskonbarn till julfirandet. På juldagen är det tradition för kungafamiljen att närvara vid morgongudstjänsten i kyrkan St Mary Magdalene Church. Varje år på juldagen klockan 15.00 sänds Drottningens jultal till samväldet.
På annandagen brukar det alltid anordnas en årlig fasanjakt på Sandringhams ägor för de julfirande kungligheterna.

Från Daily Mail/Mail Onlines webbsida den 23 december.

Förra året fick Prins Philip hjärtproblem dagen innan julafton och fick tillbringa flera dagar på sjukhus där man utförde en kranskärlsoperation. I år är den 91-årige prinsen på benen, men däremot har Drottning Elizabeth blivit lite krasslig lagom till jul. På söndagen hölls det en gudstjänst i kyrkan vid Sandringham och den brittiska kungafamiljen promenerade dit för att närvara. Drottning Elizabeth fanns däremot inte med vid gudstjänsten utan stannade hemma på grund av en förkylning. För Drottningen som är mycket plikttrogen, var detta första gången någonsin som hon uteblir från en julgudstjänst på Sandringham. Istället var det Prins Philip som tog täten och ledde sin familj till gudstjänsten.
Prins Andrew var där med sina två döttrar Prinsessorna Beatrice och Eugenie. Prins Edward och hans Sophie kom med 9-åriga dottern Lady Louise.
Drottning Elizabeth väntas dock delta vid den traditionella julgudstjänsten som hålls på juldagen.

Slottet i Sandringham.

I år kommer inte Prins William och Hertiginnan Catherine att delta vid kungafamiljens julfirande på Sandringham. Istället kommer de att fira jul med Kates föräldrar Carole och Michael Middleton och syskonen Pippa och James i familjens hem i Bucklebury, Berkshire. Eftersom Kate fortfarande lider av svårt illamående i samband med sin graviditet så behöver hon lugn och ro. Det kan hon bäst få hemma hos sina föräldrar. Paret väntas dock dyka upp vid julfirandet på Sandringham under någon av dagarna i julveckan.
Inte heller Prins Harry kommer att delta i julfirandet eftersom han fortfarande är kvar på sin tjänstgöring i Afghanistan.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...