torsdag 25 augusti 2011

Mette-Marit och Haakon firar 10-årig bröllopsdag

Idag firar Kronprinsparet av Norge 10-årig bröllopsdag. Firandet började i eftermiddags med en gudstjänst i Oslo domkyrka och ikväll blir det middag på det kungliga slottet. Middagen hålls av Kung Harald och Drottning Sonja med anledning av bröllopsdagen.
Till gudstjänsten i domkyrkan kom Norges Kronprinspar med de tre barnen Marius, Ingrid och Sverre Magnus. Även Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel kom från Sverige.
Haakon och Mette-Marit gav i veckan en intervju till den norska tidningen Verldens Gang. Där berättade de att de gärna är ute i naturen tillsammans och att Haakon ofta köper friluftsinspirerande saker till sin fru i present. Det kan bli ett tält, en sovsäck eller en cykel. En gång fick Mette-Marit en kajak i present två år i rad berättar hon.
Efter 10 år tillsammans har Haakon och Mette-Marit varit med om mycket tillsammans. De har fått två barn, Ingrid och Sverre Magnus. De har gjort många resor både i Norge och utomlands och fortfarande ser de ut att var lika förälskade och lyckliga som när de gifte sig.



Expressen
Aftonbladet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...