lördag 27 augusti 2011

Mary och Frederik på akvarium

Kronprins Frederik och Kronprinsessan Mary har varit på sommarkryssning med kungaskeppet Dannebrogen och de har besökt norra Jylland och Skagen. Med sig har de tvillingarna Vincent och Josephine som har visats upp ett antal gånger nu varje gång skeppet har gått in i en ny hamn. Frederik och Mary har under de senaste dagarna gått i land i Skagen, Hanstholm och nu senast i Hirtshals. I Hirtshals besökte paret Nordsjöakvariet 'Nordsøen Oceanarium', som är Nordeuropas största akvarium. Här kan man se när dykare hoppar ner i ett stort akvarium med fiskar som t.ex klumpfiskar, men den här dagen var det Kronprins Frederik själv som dök bland fiskarna.

Fler bilder i bildspelet:
Mary fick ta del av det utbud som akvariet har för besökande barn och skolklasser. Tillsammans med barn från Bagterpskolen i Hjørring fick hon lära sig om olika vattendjur och hon stack själv ner fingrarna i vattnet och lyfte upp ett djur så att alla kunde se det.

Fler bilder i bildspelet:
Frederik fick dyka bland fiskarna i akvariet. Det var planerat att han och Mary under hans dykning skulle lägga händerna mot varandra genom glasrutan. Men Frederik hade även fått en egen idé. Han tog av sig syrgasmasken och gav Mary en kyss genom glasrutan till allas förtjusning.

Bilder på Frederik i akvariet.
Bilder från besöket i Hirtshals.
Bilder från Skagen.
Bilder på tvillingarna. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...