måndag 4 juli 2011

Kate och William firar Kanadas nationaldag

Alla europeiska kungligheter har inte varit på bröllop i Monaco. Prins William och Catherine har fullt program på sitt Kanadabesök som varar till den 8 juli. 
Den 1 juli firar Kanada sin nationaldag och Catherine och William var med och firade i Ottawa. Catherine och William fick åka i öppen vagn till Parliament Hill där det firades bl.a med en flyguppvisning.
Kanada är en del av det brittiska samväldet och har drottning Elizabeth som sin statschef. 1939 fick Storbritanniens monark en diamantbrosch i form av ett lönnlöv, som är Kanadas emblem, av Kanadas folk. Broschen ska gå i arv och 1951 använde drottning Elizabeth den när hon besökte Kanada. Till det här besöket hade Catherine fått låna broschen av drottningen och bar den under dagen till båda sina klänningar.
Under nationaldagen hade Catherine klätt sig passande i Kanadas färger rött och vitt. Den vita klänningen från Reiss var samma som hon hade på sitt förlovningsfoto. Den röda hatten var dekorerad med lönnlöv i rött och så bar hon broschen förstås.

Dagens första outfit för Kate:

Senare på kvällen var William och Catherine hedersgäster på en konsert som rundade av firandet av "Canada Day".


Bilder och artikel från Daily Mail.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...