söndag 19 juni 2011

Victoria och Daniel firar sin första bröllopsdag

Mina egna bilder tagna från besöket i Kosta och Växjö i april 2011.
Nu har det gått ett år sedan Kronprinsessan Victoria och Daniel vigdes i Storkyrkan i Stockholm. En halv miljon människor följde bröllopsfestligheterna i Stockholm och nästan 3 miljoner svenskar följde bröllopet på tv. Bröllopet hade även många tittare världen över och enligt Visit Sweden har det stärkt Sveriges varumärke i omvärlden. På Stockholms slott ökade besöken med 24 procent i fjol, enligt tillväxtverket.
Under året har paret hunnit med mycket. I deras kalender har de flesta dagar varit uppbokade och man kan undra hur mycket de har hunnit vara hemma i sitt nyrenoverade Haga Slott.
Direkt efter bröllopet tog paret ledigt i 6 veckor och gav sig iväg på bröllopsresa till Söderhavet och sedan till New York. När väl ledigheten var slut blev det en späckad höst, vinter och vår. De har varit på besök i Frankrike, Kina, Tyskland, Finland och på två kungliga bröllop, först i Grekland och sedan i London.
I Sverige har de besökt flera av landskapen som Västergötland, Norrbotten, Dalarna, Gästrikland, Småland, Gotland och Skåne. 
För Daniel har mycket varit nytt. Han har blivit Prins av Sverige och Hertig av Västergötland. Under året har han representerat kungafamiljen 64 gånger, och även fått representera själv. Hans första officiella uppdrag var i februari i London på Svenska exportrådet. Hans senaste uppdrag var i lördags i Göteborg på World Transplant Games.
Sin första bröllopsdag firar Victoria och Daniel privat på Haga Slott, enligt hovets informationschef.
Via hovets hemsida sänder Kronprinsessparet en hälsning på sin bröllopsdag:
"-Det är med stor värme och tacksamhet vi tänker tillbaka på vår bröllopsdag. Vi vill tacka det svenska folket för all den värme och uppskattning vi har mottagit vårt första år som gifta." 

Tidningar om dagen:
Aftonbaldet bildspel-Så minns vi bröllopet
Expressens bröllopssida 
DN bildspel- året som gått 
SvD bildspel- första året som gifta
SvD- Godkänt första år för Daniel  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...