onsdag 22 juni 2011

Så friade Mike till Zara

I en intervju med den brittiska tidningen Daily Mail berättar Mike Tindall om hur han friade till Drottning Elizabeths barnbarn, Zara Phillips. Han berättar också om hur det är att vara en del i den kungliga världen och om hur Prins Harry och Prins William är till vardags.

Mike och Zara har varit ett par sedan 2004 och har fullt upp inom sina respektive sporter. Mike är kapten i det brittiska rugbylaget och Zara är ryttare och siktar på OS i London 2012.
I intervjun berättar Mike att han hade tänkt länge på att fria och väntat med att fråga. "Sedan förlovade sig min bror och även en viss Duke of Cambridge och jag tänkte att jag lika väl kunde göra det", säger han. Hertigen av Cambridge är som bekant Prins William. När Mike skulle fria var både han och Zara hemma i sitt hus i Cheltenham och Mike berättar hur det gick till: "Jag var på övervåningen och tog mod till mig, medan Zara var där nere och tittade på tv. Jag ville fånga henne när det var lugnt och hon inte väntade sig det". Han säger att han gick in i rummet och gick ner på ett knä och frågade om hon ville gifta sig med honom. Han berättar vidare om hur Zara reagerade. "Hon började skratta. Hon var i fullständig chock, sen när hon slutade att skratta sa hon "ja", det var en lättnad. När Zara ringde sin mamma, Prinsessan Anne, för att berätta om förlovningen var hennes kommentar: "Kommer han att låta räta ut sin näsa inför fotograferingen?" Mike säger att hon inte är den första som har frågat, det har många andra också gjort, även andra rugbyspelare. Men Mike kommer inte att räta till sin brutna näsa på ett bra tag, i all fall inte så länge han fortfarande spelar.
I intervjun får Mike frågan om hur det är att ingå i den kungliga världen. Han svarar att han själv är i utkanten av den världen och den kan verka bisarr, men när man umgås med kungafamiljen till vardags är de mycket trevliga personer. Han umgås en del med William och Harry och han säger: "De är normala människor som pratar om vanliga saker. De är en viss person utåt, men på insidan ser man att de är en normal familj".
Bröllopet blir i Skottland den 30 juli, men när de ska hinna åka på smekmånad vet Mike inte. Båda två har mycket träning och tävlingar på schemat. Annars gillar Mike och Zara mest att vara hemma i soffan framför tv:n med sina tre hundar Misty, Sway och Storm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...