tisdag 7 juni 2011

Återupplev bröllopen i sommar

I sommar finns det möjlighet att återuppleva lite av de senaste två stora kungabröllopen.
På Buckingham Palace i London visas Kate Middletons bröllopsklänning upp. Den vackra klänningen designades av Sarah Burton för Alexander McQueen. Man får även se skorna och örhängena som hon bar på bröllopet samt en kopia av bröllopstårtan. 17,50 pund, ca 185 kr, kostar inträdet till utställningen som pågår mellan 23 juli till 3 Oktober. Drottningen beräknas tjäna 100 miljoner kronor på inträdespriset. Kan vara ett bra tillskott till kassan då själva bröllopet gick på 210 miljoner kronor.
DN
Aftonbladet


Vill du återuppleva kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop från förra sommaren så går det också bra. Operakällaren i Stockholm serverar deras bröllopsmeny på sin restaurang mellan 24 maj och 9 juli.
Det var Stefano Catenacci på Operakällaren som hade ansvaret för middagen och nu kan du äta samma rätter som Victoria och Daniels gäster blev bjudna på och priset är 1300 kronor.

Även kortegevägen som Victoria och Daniel åkte efter vigseln i kyrkan kommer att kunna återupplevas. På årsdagen av bröllop, den 19 juni, kommer det att vara ett så kallat "Säpo-jogg" på 4,7 km längs samma sträcka som vid bröllopet. Då fick ju Säpomännen springa kostymklädda jämte kortegevagnen. På samma sätt ska nu löparna springa i oknäppt svart kostym, vit skjorta och svart slips. Fast utan vagn förstås. Initiativtagarna till denna jogg hoppas på en ny tradition.
DN

På Rosersbergsslott utanför Stockholm visas i sommar ett stort antal lysnings- och bröllopsgåvor som Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick i samband med sitt bröllop. Utställningen visas i samband med ordinarie visning av slottet 1 juni till 31 augusti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...